TRANSPORT GRATUIT LA COMENZI PESTE 150 LEI!

#LoveYourSkin – Ingrediente din cosmetice ce îți pot afecta sănătatea

Începem campania #LoveYourSkin și vom încerca, pe cât putem, să vă prezentăm anumite ingrediente din cosmeticele pe care le folosim zi de zi ce ne pot afecta sănătatea. Din păcate, le regăsim în majoritatea produsele, precum loțiunile cu care ne curățăm fața, în șampon, balsam, în geluri de duș, cremele și uleiurile de corp, în măștile de față și păr și chiar în sărurile de baie.

Mulți dintre noi ne facem griji privind produsele alimentare pe care le consumăm și pierdem minute întregi verificând pe eticheta alimentelor ce substanțe conțin. Suntem atenți la E-uri,  sa aibă cât mai puține sau deloc dacă s-ar putea, suntem atenți la aromele folosite și, în ultimul timp, suntem extrem de interesați de țara de proveniență. Nu de multe ori multe legume și fructe, pe care în mod normal le-am considera sănătoase pentru organismul nostru, au fost descoperite ca având peste limita acceptată pesticide sau alte substanțe nocive pentru organismul nostru. Dar oare doar alimentele sunt cele care ne pot aduce în organism chimicale?

Să ne gândim la produsele cosmetice. V-ați uitat atent ce substanțe conțin? De ce miros atât de frumos și au o textură extrem de catifelată? Majoritatea produselor cosmetice conțin o serie de substanțe toxice, care în cantitate mică nu dăunează pielii sau sănătății, dar problema majoră este reprezentată de efectul cumulativ. le folosim zilnic pentru față, picioare, mâini, păr. Toate aceste substanțe sunt absorbite de piele, sunt acumulate, iar în timp ne pot crea diferite probleme.

Pentru a fi siguri de produsele pe care le folosim, ar trebui să evităm cosmeticele ce conțin:

– parabeni

– metilparaben, butilparaben, izobutilparaben, etilparaben

– dietanolamina

– Ftalati

– dibutilftalat sau DBP

– butilat

– gudron formaldehida

– siloxani

– lauril sulfat de sodiu (SLS)

– triclosan

– oxibenzona

– dioxina

Acestea sunt doar câteva dintre ingredientele problematice. Puteți verifica fiecare componentă a unei creme, loțiuni sau alt produs pe PubChem.

Cum ne afectează aceste substanțe sănătatea? Spre exemplu, parabenipot afecta sistemul endocrin și sunt asociați cu cancerul la sân. Totodată,  butilatulpoate produce cancer, interferează cu funcția endocrină și provoacă reacții alergice ale pielii.

O altă substanță care poate provoca multe probleme organismului nostru este formaldehida. Printre efectele toxice pe care le are se numără erupțiile cutanate, dureri articulare, alergii, depresie, dureri de cap, infecții ale urechii, amețeală, insomnie etc.

În următorul articol, vom afla cât de toxice sunt alte ingrediente ce zilnic ajung pe pielea noastră. Așadar, într-o lume înconjurată de stres, probleme și chimicale, ne rămâne o singură soluție, mai exact să căutăm produse naturale, care să corespundă cu stilul de viață pe care ni-l dorim și care să contribuie la bunăstarea noastră.

Acum, te invităm să descoperi produsele Bipha Ayurveda, cosmetice ce nu conțin arome artificiale, aditivi sau conservanți. De asemenea, sunt lipsite de pesticide și ingrediente de origine animală. Iubește-ți pielea!

Share this post